Karmen i Iva u Kutku sreće

2017-09-14

Karmen (27) & Iva (24) - Dvije sestre i najbolje prijateljice, pišu o onome u čemu istinski uživaju - kozmetici i make up-u! 

Ovoga puta isprobele su Mirati Face wash - gel za čišćenje lica i recenzirale ga. Pročitajte koja su njihova iskustva nakon što su ga koristile neko vrijeme.

Na našem blogu možete pronaći naša iskustva, savjete i ideje.

http://kutaksrece.blogspot.hr/

MIRATI GEL ZA ČIŠĆENJE LICA

Čišćenje lica gelom za umivanje bio je jedan od prvih koraka koji sam uvela u svoju svakodnevnu rutinu još kao tinejđerica. Volim osjećaj glatke i svježe umivene kože nakon cijelog dana nošenja šminke.

Većinu make up-a skidam micelarnom, dok mi gel služi kao dodatni korak s kojim u potpunosti očistim lice. Koristim ga i ujutro kada se probudim sa masnijom T-zonom te danima kada uopće ne nosim šminku.

Za Mirati kozmetiku čula sam od naših slovenskih blogerica pošto je riječ o slovenskom brendu koji je sada dostupan i u Hrvatskoj. U ponudi imaju šest proizvoda, a ja sam imala priliku testirati njihov gel za čišćenje lica. Iako nisam strogi pobornik prirodne i organske kozmetike te volim isprobavati razne 

proizvode, na prvu me privukla ECOCERT potvrda koju ovi proizvodi imaju. Dakle, svi prirodni sastojci su iz ekološkog uzgoja i uz to proizvodi NE SADRŽE parabene, falfate, natrijev laurilsulfat, propilen glikol, silikone, mineralna ulja i sintetičke mirise.

Već neko vrijeme tražim gel za umivanje koji ne sadrži SLS (aktivna tvar koja omogućuje stvaranje pjene, dobar je kao sastojak za čišćenje no oštećuje vanjski sloj kože i može uzrokovati alergijske reakcije, suhoću i svrbež kože). Glavni sastojci ovog gela su aloe vera i eterično ulje limuna.

  

Ono što je posebno zanimljivo je to da gel dolazi u reciklirajućem pakiranju od 150 ml  koje čuva okoliš, a proizvod je potpuno iskorišten zbog adekvatne i posebne ambalaže koja je patentirana. Cijena mu je 180,00 kuna što je nešto više od cijena prosječnih gelova za čišćenje koje možete naći u našim drogerijama, a na njihovoj web stranici možete pročitati popis njihovih prodajnih mjesta.

Plastična tuba u kojoj dolazi gel laka je za rukovanje, a otvor je dovoljno malen da možete kontrolirati koliko proizvoda želite istisnuti. Tekstura gela je kompaktna, ne može iscuriti iz tube i ono što me 

oduševilo je količina koja je potrebna da se cijelo lice temeljito očisti. U početku sam nekoliko puta pretjerala sa količinom jer sam tako naviknula sa ostalim gelovima no sa ovim dovoljno je nanijeti kuglicu veličine graška. Ja nakon toga protrljam dlanove i kada se gel počne lagano pjeniti nanesem ga na vlažno lice. U posljednje vrijeme koristim ga u kombinaciji sa Foreo Mini Luna Play uređajem.

Ono što mi se nije svidjelo je njegov  citrusan miris koji (iako je miris limuna osvježavajuć i razbuđuje osjetila) za mene preintenzivan i umjetan. On se ne zadržava na licu dugo te nakon što ga isperem postepeno nestane.


Iako sam probala, ovaj gel samostalno ne može ukloniti make up sa lica stoga ga ne bi preporučila u tu svrhu. No, kao drugi korak u večernjoj i prvi u jutarnjoj rutini pokazao se odličnim. Nije mi isušio kožu te nisam imala onaj osjećaj zatezanja nakon umivanja koji posebno ne volim. Koža mi je bila osvježena, mekana, bez masnih dijelova i dobro očišćena.

Mirati kozmetika u svojoj ponudi još ima: dnevnu i noćnu kremu, kremu za ruke te tekući sapun za tijelo i losion za tijelo. Kremu za ruke sam si već zapikirala za hladnije mjesece pošto sam isprobala tester i mislim da će biti idealna u borbi sa suhom i ispucalom kožom. Gel namjeravam nastaviti koristiti, zasada je „izbacio“ iz uporabe Biobazin crni sapun od ugljena i L'orealovu Sublime Fresh pjenu.

 Share this post

© 2018 MIRATI d.o.o. • Design & Web shop: Kreativna tovarnaIzjava o privatnosti | Uvjeti korištenja | Kolačići